• Burgh-Haamstede en omgeving

Burgh-Haamstede en omgeving


Herkent u deze nog? Dit is de vuurtoren van Burgh-Haamstede en deze prijkte op een bankbiljet uit het vertrouwde gulden-tijdperk.

Burgh-Haamstede ligt op de kop van Schouwen-Duiveland, naast Westenschouwen. Het bestaat in feite uit twee dorpen: Burgh en Haamstede, welke dorpen nog duidelijk herkenbaar zijn. Burgh Haamstede kent ongeveer 4200 inwoners, maar is in feite het hele jaar door bevolkt met toeristen. Vanaf het duinhuis is Burgh dichtbij gelegen. Het is een rustig dorpje, met een paar heerlijke bakkers maar ook een grote Albert Heijn Plaza in het dorp. 

Onze gasten kunnen onze fietsen gebruiken maar mocht dat niet passen dan is het goed te weten dat er ook diverse fietsverhuurders in het dorp te vinden zijn. Onze gastvrouw kunt u hierin adviseren.

Burgh-Haamstede is vooral bekend dankzij het toerisme in de maanden april tot oktober. Maar ook buiten het seizoen is er genoeg te doen. Het strand is namelijk voor velen het hele jaar door aantrekkelijk. 

Op nog geen 100 meter bevind je je middenin het natuurgebied met duinen, bossen tot aan het Noordzee strand. Alle seizoenen is dit een geweldig punt om lopend, rennend of fietsend te genieten van bos, duinen en strand.
Het bos- en duingebied is onderdeel van het natuurmonument de “kop van schouwen” en is één van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. Je vindt er heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweide. Maar ook vogelrijke bosranden met vele soorten bomen en planten. Shetland- pony’s lopen hier nog vrij rond. Vanaf schemertijd zijn de herten actief en is het leuk om hen te spotten. 

Kies je voor meer drukte en gezelligheid, dan zijn er gezellige restaurants en terrasjes in de directe omgeving van het huis. Haamstede kent een prachtige 16e eeuwse kerk, gelegen aan een pleintje met winkels en terrassen. Je kunt dan ook niet om Slot Haamstede heen, waarvan het oudste deel uit de 13e eeuw dateert. Ook kun je je prima vermaken in bijvoorbeeld het nabijgelegen Zierikzee, een prachtige stad met mooie panden uit een rijk en ver leden en prettige winkels en restaurants. Wij komen er graag.